lördag 27 mars 2010

Ikväll myser vi med tända ljus


Nog för att vi tänder ljus varje kväll här hemma, men i kväll är det ändå i att behjärtansvärt syfte.

"Lördagen 27 mars 2010 klockan 20:30 genomförs världens största klimatmanifestation. Genom en enkel handling - att släcka lamporna under en timme - visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. Delta i Earth Hour - var en del av lösningen."

Många gnäller över denna handling för de tror man ska kapa strömmen helt och det går ju inte under en lördagkväll!! Missa schlagerfestivalen eller vad som nu är på TV, fördärva mat i kyl och frys (det är en timme, inte en vecka) och alla andra ursäkter för att slippa ta ställning.

Har ni funderat på varför klimatet ser ut som det gör världen över? Vi är så skyddade i lilla, lilla Sverige men gnäller över att vintern var bister och dröjer sig kvar. "Växthuseffekt" fnyser vissa som tror att det innebär att Sverige kommer se ut som Samoa om tio år.

När katastrofen slår till bryr den sig inte om vad som är på TV.
Att släcka lamporna är ett tydligt ställningstagande; en liten gest som syns världen över.
 Tänd stearinljus istället för att förbanna mörkret, ha TV:n på eller inte, krama varandra och tänk på vad som är viktigt här i livet.

Här släcker vi lamporna och visar utåt att vi vill vara en del av lösningen. Vi sitter inne och planerar vår framtid i ljusens varma sken.
Precis som förra året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar