torsdag 19 maj 2011

Gastroler får ny flickvän



I går släppte vi in Bizra till Gastroler. Hon är en okomplicerad tjej, låg i rang och inga problem att få tag på om någonting mot förmodan skulle gå fel, hon är snarare typen som slänger sig i famnen på en. Tova fick gå i ”slussen” då vi misstänkte att hon kanske skulle köra bort Bizra annars.



Allt gick fint, sto och hingst hälsade, sprang, nosade och dansade och efter ca 40 minuter fick han så komma till. Den svarta var inte så brydd utan betade runt i sin lilla hage. Senare blev det dock lite stressigt för unga Bizra och då bad Tova mig verkligen att släppa in henne för att rikta upp saker och ting, så då gjorde vi så.

Jag misstänkte tidigt att Tova skulle komma att bli flockens nya ledarsto och hon tog genast itu med sin uppgift. Alla i en flock är viktiga, oavsett rang och Tova visade tydligt att Gastroler jobbat nog för idag och att Bizra fick hänga mad henne om hon bara inte tog sig friheter. Jag vet inte hur Tovas tidigare flock sett ut, men hon var onödigt högljudd i början tycker jag, i en Basjkirflock räcker det gott och väl med att man viftar ett öra, man måste inte förstärka med ett skrik och hyttande med näven, men det förstod den svarta damen efter en liten stund.

I stohagen hade de två stått med näsorna tryckta mot rutan så att säga, men efter att Tova fått kliva in så slappnade de av och på kvällen var det lugn och ro i bägge hagar.

Idag ska de två damerna komma på bete, så vi ska iväg nu och färdigställa allt.



4 kommentarer:

  1. Åh va spännande att se vad det blir av deras "möte":)
    Ska dom gå med hingsten hela sommaren nu?Detta med hästavel är jag inte så insatt i;)
    //Lotte

    SvaraRadera
  2. Ja, förutsatt att hela flocken fungerar ska de fortsätta gå ihop, året om.

    Det är mest naturligt så och det är hingstens jobb att nästa år börja fostra sina små. Till exempel blir valacker som fostrats av sin pappa trevligare att ha och göra med än de som fostrats av ston.

    /L

    SvaraRadera
  3. Så spännande! :) Härligt att det gick bra! :) Hon kanske är en högljudd donna oavsett?!?

    SvaraRadera
  4. Ja hon kanske är lite dramatisk sådär.
    Eller så har hon haft döva undersåtar*s*

    Nu talar hon lite tystare i alla fall:)

    SvaraRadera