torsdag 21 januari 2010

22/1-10 Sista April





Ja, inte dagens datum förstås.
Tänkte berätta lite om Tamara, stoet jag red ut på igår eftermiddag.

Hon föddes i Ryssland den sista April 1994 och var en av de fyra Basjkirer som kom allra först till Carina i Gideå i juni 1998. Det var hon, Kalinka, Tuscha och Djingis Khan.

Sista April 1999 kastade hon (att "kasta" innebär missfall, ofta sent sådant) sitt första föl när några Valborgsfirare "på skoj" slängde in smällare i hästhagen. Tamara höll själv på att stryka med, men det gick bra för henne till slut och hon blev dräktig igen samma sommar.



Idag har vi flyttat Thjibing Khan och Tjagatai Khan från pojkhagen för att integreras i stora flocken.

Väldigt intressant att iaktta hur flocken rör sig.
Vi släppte pojkarna i en hage och slussade in Tjagatais mamma Geischa som blev annat annat än överlycklig över att se sin förlorade son igen. Hon läxade upp killarna ordentligt och såg till att de höll sig på sin sida hagen. 

Geischas väninna Hinnica slussades in och då blev det till att hålla henne borta från killarna och killarna på sin sida. Senare ledde vi in Tamara,  Thjibings mamma Tatjaana och ledarstoet Tuscha.

Geischa hade det hon gjorde kan man säga;
Hålla killarna på håll, hålla sig ur vägen för Tuschas arbete och hålla inte bara Hinnica utan även Tamara borta från killarna. Hon såg ut som en furiös drake, det var bara eldslågorna ur mulen som saknades. Var nyss ned till hagarna och allt var lugnt. Brudarna på sitt håll och småkillarna på lämpligt avstånd. I morgon fortsätter vi integrera flocken.

Behöver jag nämna igen att detta är väldigt intressant..?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar