onsdag 7 april 2010

Ännu ett besöksförbud

Jag vet att det låter sjukt för den som hör om detta första gången, men Calles mor har än en gång fått igenom ett besöksförbud mot Stefan. Det tredje i ordningen. 
Hon har en gång försökt få ett som gäller Calle också, men det gick inte.

Första förbudet var ett desperat försök att få ensam vårdnad om bägge sönerna, men det gick ju inte då Calle inte vill bo med sin mor eller över huvud taget träffa henne. Då ville hon plötsligt att förbudet även skulle gälla hennes då 14-årige son.
Senare har förbuden handlat om att dra ut på bodelningen.
Nej, trots att de delade på sig våren -08 har ännu inte bodelningen kommit till stånd. Stefan kontaktade på inrådan av sin advokat bodelsförättare tidigt i höstas men exfrun och hennes advokat fortsätter dra ut på det.

Den här gången kom begäran om besöksförbud efter att Calle försökt få sin mor att skriva på ett papper som gör att han får tillgång till ett konto som hans farmor satt in pengar på åt honom.
Han vill ha pengarna för att göra i ordning sin cross och banken kräver bägge föräldrarnas påskrift då Stefan inte ännu fått beslut om egen vårdnad.
Calles mamma sa nej.
Sedan sa hon nej, för pengarna ska du ha senare. Det meddelade hon också genom soc. Soc. sa till och med efter att ha talat med Calles mor att det var väl bättre att pengarna används till körkort i framtiden än den där crossen (jo, de sa faktiskt så).
Sedan sa Calles mamma: 
-"Du får pengarna om farmor går med på det."
Då ringde Calle sin farmor som sa att självklart får Calle göra vad han vill med sina pengar. Vill han ta ut allt för att laga sin motorcykel får han förstås göra det.

När Calle fått det beslutet ringer han sin mor. Då hon inte vill svara ber han Stefan skjutsa dit honom.
Samtidigt ringer Calles mamma till farmor och säger åt henne att meddela Calle att kontot är spärrat, men det går hon abolut inte med på!
Modern knotar och beklagar sig och säger att hon tagit ut höga summor pengar för att betala räkningar (vilket är märkligt då hon enligt bodelsförättaren inte äger en sekin, här pratar vi sexsiffrigt. I Svenska pengar).
-"Men vad bra! Då har du ju så du kan ge Calle hans pengar." blir farmoderns respons.

Då ser Calles ömma moder hur Stefans bil svänger in på gården och skriker rätt in i telefonluren:
-"LILLEBROR!!! PAPPA OCH CALLE ÄR HÄR!! GÖM DIG, JAG MÅSTE RINGA POLISEN!!"
Det skriker hon alltså in i örat på Stefans morsa.

Samtidigt går Calle fram till dörren och konstaterar att den är låst.
Han kikar in genom fönstren och ser förvånat att dörren till toaletten är låst, sedan åker de hem.
Telefonsamtalet fick Stefan reda på dagen efter när han talade med sin syster.

På långfredagen kommer så två civilpoliser och knackar på här för att meddela att Calles mor åter begärt besöksförbud för att Stefan trakasserar henne med ett papper som ska skrivas på.
Stefan förklarar för poliserna vad papperet gäller och hur det gått till. Poliserna går tillbaka till sin bil och rapporterar in det.
Nu har ändå besöksförbudet gått igenom.

Vad säger man..?
Själv blir jag alldeles mållös.

1 kommentar:

  1. Man blir bara ledsen : (((((((((((((((((

    En mor ska väl ändå vara en mor?

    SvaraRadera