onsdag 27 april 2011

Äntligen!! Gånger två!






Årets mest långdragna väntan är äntligen över; Efter tre och ett halvt dygn med vaxproppar släppte till slut Kalinka ut ”Guldklimpen”.


Ett litet hingstföl nedkom hon med i natt.

Jag fick ett sms kl 02:40 inatt och vaknade förstås på en gång med en enda tanke i huvudet; Äntligen föl! Och jodå, den glada nyheten var ett faktum. Gånger två! För i ett annat hörn av hagen, ungefär samtidigt..


..födde Galina en söt liten dotter med en treuddig stjärn i pannan. Det är inte den bästa bilden jag tog av mor och dotter, men den mysigaste=)

I min hage fortgår väntan, ännu är det länge kvar. Och vem behöver bekymra sig om sista april med evinnerligt smällande av raketer och annan pyroteknik, när det skjuts skadedjur hos bonden med gevär? Hästarna bryr sig inte nämnvärt, inte ens den ”riktiga” vildhästen, Minna, som är född fri i Ryssland där de skjuter hingstarna på håll när det är slakt. Hon tar det med ro. Dräktigheten klär henne, hon är väldigt harmonisk.

Nu ut till bonn-görat igen, ingen rast, ingen ro;) Idag planteras det (eftersom skottkärran drabbades av punka så jag förhindrades att fortsätta mocka) och sedan ska jag på ridlektion. Fast tömkörning. Skoj det med, det blir ju etapp 2 i körkursen till helgen*längtar*

Ses

 

3 kommentarer:

  1. ÅHH det var värst vad det har hänt mycket på en dryg vecka då man varit på annan breddgrad. Våren e verkligen här!!!! Grattis till alla underbara vårtecken som poppar upp överallt i din trädgård och i hagarna :-) Kram från 2:a sidan.

    SvaraRadera
  2. Stormförtjust i det lilla hingstfölet med bläs:-)

    SvaraRadera
  3. Så kul! :) Äntligen! :) härligt!

    SvaraRadera