fredag 22 april 2011

Eldröda Tatjaanas dotter



Tidigt i morse nedkom eldröda Tatjaana med en dotter

Jag tog förstås cykeln i det fina vädret för att beundra den lilla nya. Vilken skillnad det är på fölens personligheter! Tamaras lille pojk har ju vuxit till sig på några dagar:



Låg i höet och tuggade förstrött på några strån, för det är så hästar gör. Tassar runt med damerna i hagen och ibland gör han några räser-rundor för att släppa ut energi. Tatjaanas lilla fröken är verkligen framåt! Endast sex timmar gammal försökte hon sig på att stegra på en liten runda kring sin mor ute i hagen och trillade förstås över. Ilsket piskade hon den lilla svansen och rullade över på rygg för att ta sig upp. När detta inte funkade vecklade hon de fyra benen fram och tillbaka och kom sig så upp. För att stegra igen och slå en liten bakut, och denna gången höll hon sig på benen. Vilket humör och vilken framåtanda!



Kavat spatserade bägge fölen med sina mammor och de andra stona ut i hagen. Tamara för att äta lite hö och hingstfölet äter ur sin ände:


Ledarstoet Tuscha är ständigt nära den nyblivna mamman och hennes dotter

Jag vill önska alla en underbar långfredag (nuförtiden kan man göra det, långfredagen är inte längre årets längsta dag som den var när jag var liten). Ha det bra i det ljuvliga vårvädret!

Påskpussar från fru Jonsson

2 kommentarer:

  1. Så härligt med föl! :) önskar dig en trevlig afton!

    SvaraRadera
  2. Många påskpussar till dig och nykomlingen! Men attans vad söt man kan vara :-) Hel bedårande!

    HA det gott!

    SvaraRadera