Likt små Michelingubbar tultar vi runt gården i olika göromål såsom ved och hö. Michelingubben heter för övrigt Bibendum, och man kan ju undra hur Michelin tänkte när de gav sin maskot ett namn som närmast går att översätta med ”skål”. Då menar jag varken knä- eller godisskål, utan en riktig gutår-skål!
När mina uppdrag utomhus är slutförda ska jag ägna mig åt att göra ättiksgurka och förbereda älgfärsen till julköttbullarna. Massor med kryddpeppar, mmmmm. Risgrynsgröten ska kokas i afton och jag måste ju se till att vi får middag idag med. Vi köpte en hel kyckling igår så den ska kokas och ingå i en saffransrisotto. Vad tok-billigt det är med hel kyckling och man behöver ju ingen buljong eller fond heller när man tillagar den med ben och allt.
Kram/fru Jonsson
Önskar er en trevlig jul!
SvaraRaderaFina foton och skönt att hästarna inte tagit sig ur hagen. Hoppas du får en trevlig kväll.
SvaraRadera