fredag 15 oktober 2010

God (h)Älg


Goder afton, kära vänner och trogna grannar.

I går var det var inte bara snön som kom tidigt.
Vid åttatiden på kvällen skällde hundarna, det bultade på dörren och in kom kött-tomten med säcken fylld av härligt älgkött;


Filé, stek, entrecôte , knöl-bit och sex påsar med färs

Är det inte underbart att få allt färdigpacketerat och klart?
Maken tog veto direkt som tomten lämnat byggnaden och sa att "I morgon så blir det grillad älg, nu blir det kalas!!"

Så idag så tog jag en fin, lång bit och skar i ca 4 cm tjocka bitar och bankade ut:

Var uppmärksamma nu

Lade i en marinad av rödvin, lite Heintz Chilisås, en skvätt flytande rök och mortlade kryddor; 12 enbär, chiliflakes, rosmarin, salvia och salt.


Tadaaaa

Serverad med klyftpotatis, sallad med fulkornscouscous, fänkål, kikärtor, rödlök och rädisor, hemgjord (vansinnigt god) rödvinssås och hembakta, grova vitlöksbaguetter.
I den vita lilla hinken är det vitlöksyoghurt som var goda att doppa klyftpären i *gaaaaaaaaaaaaahhhhhh*

Mätta och belåtna viker vi resten av kvällen åt att tillbedja och prisa kött-tomten och skänker även gott vin så vi får god tilldelning även nästa jaktsäsong;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar