söndag 28 november 2010

Första advent

"Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla är döda i enslig gård, tomten sin motorsåg trimma.."

Nä, vi är inte döda, men flispannan dog i natt så när vi vaknade var det 12 grader inomhus!
Bara skendöd, tack och lov. Nu brinner det i den igen, men värmen vill inte riktigt rinna upp i elementen. Med ett nyinförskaffat elektriskt element har värmen i köket nu nått upp till 16.3°
Ute är det drygt -14° men vinden har äntligen gett med sig så det gör att det är ganska så behagligt ute när man är rätt klädd.

Stefan kör mot Oslo idag och jag är inte så jätteglad över det. Han måste ju för att vi ska få ihop pengar, men att vara ensam med pojken är jag allt annat än nöjd över! En vecka. Bara att bita ihop.

"Vinden blåser hård och drevande, endast tomten är levande"

I morse satte jag upp adventsstjärnan i selkammarens skeva fönster. När jag kom in doftade det gott av kaffe och på bordet var det första ljuset tänt.
Advent; Ankomst.
Vi tänder massor av ljus istället för att förbanna mörkret och inväntar ankomsten av goda nyheter och goda tider. Ja vi hoppas på det i alla fall, hoppet är det sista som överger oss. Det har varit ett hårt år, förhoppningsvis ordnar mycket upp sig inom kort.

Ha en underbar första advent och kom ihåg att helgerna som är i antågande inte nödvändigtvis måste handla om en massa prestige, frosseri, nödgåvor och nödrim. 
De kan lika gärna handla om att skita i att dammsuga eftersom dammråttorna ändå inte syns i mörkret, äta pepparkaksdeg om man vill det, umgås med hjärte-viktiga vänner och skåla i saffransglögg, och det kan även handla om att sann rikedom inte har med pengar att göra.

Och glöm inte släcka ljusen när ni går hemifrån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar