onsdag 10 november 2010

Vad gör Basjkirer i oväder?



Såhär kan en flock Basjkirer välja att spendera en snöstormig dag

Bilden är från en av förra vinterns snöstormar och dessa hästar har tillgång till två vindskydd men väljer att stå ute och låta sig snöas över.
Snön och den mycket täta vinterpälsen bildar ett varmt, skyddande täcke.

Jag hade tänkt flytta hästarna nu på morgonen, men då jag sett att snöovädret skulle komma redan vid tretiden i natt så fick hästarna byta hage redan igår kväll. Det är inte en bättre hage, men den har ett vindskydd.
Som för det mesta står tomt, men jag har gjort det jag kan gentemot Jordbruksverket.
Hästarna förstår inte JBV's regler.


Varmt och gott med heltäckande snötäcke

Snö och hård vind är inget som håller mig från att dra på mig handledsvikterna och släpa ut en lurvig hund på träningsrunda (om än kortare idag). Jag vet hur man klär sig och jag gillar busväder.
Nu måste vindarna som härjade i södra Sverige i går mojnat rejält för storm var det verkligen inte, inte metreologiskt sett i alla fall, men hård vind och mycket snö i luften. Såg inte hästarna när vi gick, det var för mörkt och för mycket snö, men när vi kom hem igen såg jag i det blågrå gryningsljuset att hästarna stod mitt på lägdan med rumporna mot vinden och grävde efter mat under snön.


Jag är så bekväm att jag använder mig av fjolårets bilder. Kanske följer kameran med ut senare idag, men just nu så smakar frukostkaffet himla gott här inne i värmen.
Ja! Flispannan verkar äntligen ge allt igen och vi har det varmt och gott i kåken.

Nu faller kanske resten på plats också under dagen? Vi håller iallafall tummar, tassar och hovar (hur man "håller hovarna" vet jag inte då det innebär att de är entåiga, ska fråga pållarna) att det gör det.

På återseende/fru Jonsson

1 kommentar:

  1. Lite blåst avskräcker inte en viking! Jag njöt av det 'fina' vädret i nästan 2timmar i morse ute hos 'grabbarna grus'. De mös som dina i fina 'snötäcken'

    SvaraRadera